пятница, 8 февраля 2008 г.

Кто така Ісаєва Олена Олексіївна ?

23 січня 2008 року громадянка Ісаєва Олена Олексіївна (Исаева Елена Алексеевна) надала завідуючій ДНЗ № 1 Нікітіній Марії Федорівні благодійну допомогу на розвиток ДНЗ № 1 в розмірі 2000 (двох) тисяч гривень, відмовившись написати заяву про добровільний внесок, тому що (з її слів) дуже поспішала на роботу. Органами Прокуратури Печерського району м. Києва вищезазначена благодійна допомога була розцінена як злочин з ознаками, передбаченими частиною 1 статті 368 Кримінального Кодексу України. На підставі вищевикладеного органами прокуратури Печерського району м. Києва 23 січня 2008 року була відкрита кримінальна справа відносно завідуючої ДНЗ № 1 Нікітіної Марії Федорівни за ознаками злочину, передбаченими частиною 1 статті 368 Кримінального Кодексу України.

Не витримавши натиску з боку правоохоронних органів та у зв’язку з похилим віком і тяжким станом здоров’я, завідуюча ДНЗ № 1 Нікітіна Марія Федорівна 24 січня 2008 року вимушена була написати заяву про звільнення за власним бажанням з займаної посади – директора ДНЗ № 1. На сьогоднішній день Нікітіна Марія Федорівна перебуває на стаціонарному лікуванні в лікарні через тяжкий нервовий розлад.




                  Прокурору

                  Печерського району міста Києва

                  Філатовій Т.М.



КЛОПОТАННЯ

Від батьків відвідувачів дошкільного навчального закладу № 1 «Орлятко»

Про закриття кримінальної справи

проти завідуючої дошкільного навчального

закладу № 1 «Орлятко» Нікітіної М. Ф.

Шановна Тетяна Миколаївна!

Ми, батьки відвідувачів дошкільного дитячого виховного закладу № 1 „Орлятко”, м.Києва, розташованого в Печерському районі, Аскольдів провулок 5, звертаємось до Вас із клопотанням про припинення кримінальної справи проти завідуючої ДНЗ №1 „Орлятко” Нікітіної Марії Федорівни.

23 січня 2008 року була відкрита кримінальна справа відносно завідуючої ДНЗ №1 Нікітіної Марії Федорівни за ознаками злочину передбаченими частиною 1 статті 368 Кримінального Кодексу України.

Ми, батьки відвідувачів садка, категорично заперечуємо проти такого брутального наклепу. Ми знаємо Марію Федорівну як напрочуд чесну, відверту та щиру людину. Як завідуюча садка, вона особисто знайомилась с кожною дитиною, постійно співпрацювала з усіма батьками. Її професійний стаж нараховує більш як 40 років бездоганної та зразкової роботи. На протязі всіх цих років районна та місцева влада неодноразово нагороджувала її почесними відзнаками за сумлінну роботу та високі досягнення. На протязі багатьох років саме силами Нікітіної Марії Федорівни садок був відкритий для дітей, своє життя вона присвятила захисту садка від постійних зазіхань «інвесторів». Абсолютно чітко зрозуміло, з якою ціллю зараз її будь - якими брутальними методами хочуть відсторонити від управління та захисту нашого садка, який зараз перебуває на грані закриття, через розпочате поруч будівництво.

Дошкільний виховний дитячий заклад № 1 «Орлятко» був заснований в 1924 році. Сама будівля дитячого садка завдяки своїй унікальній архітектурі, а також внаслідок історичної цінності, є пам’яткою архітектури та історії. По цей час садок є зразковим та знаходиться у відмінному стані.

Перші спроби відібрати у держави пам’ятку архітектури і історії, позбавити дітей елементарних потреб в спілкуванні та вихованні, і передати в приватну власність окремих осіб почалися в 1995 році. У той час силами батьків, колективу самого заводу „Арсенал” та безпосередньо силами Нікітіної М. Ф. вдалося залишити дитячий садок в комунальній власності „Арсеналу”. Але, в зв’язку із вступом в силу постанови про передання всіх відомчих об’єктів у комунальну власність районних адміністрацій, з 2000 року дитячий садок № 1 перейшов до Районного відділу освіти. З тих пір спроби приватизувати і наш садок набули характеру хронічної хвороби.

Територія колишнього арсенальського садочку № 342, розташованого поруч із нашим садком і незаконно закритого, була перепродана декілька разів. І тепер на території садка № 342 «Світлячок» (м.Київ, вул.Січневого повстання 11 літ. Б) розпочато спорудження багатоповерхового житлового будинку із підземним паркінгом та розважальним центром, в той час, як садочків по мікрорайону каaтастрофічно не вистачає і батьки повинні чекати в черзі, щоб влаштувати дитину в садок. Саме будівництво та рух будівельного транспорту значно ускладнили не тільки екологічну, а й загальну безпеку дітей, мешканців мікрорайону та їх сімей. Будівництво поряд з дитячим садком № 1 „Орлятко”, що є пам’яткою архітектури і до якого щоденно прямують діти на навчання, а потім додому. безперечно загрожує здоров’ю та безпеці наших дітей. Завідуюча нашого садка Нікітіна М. Ф. постійно виступала проти знищення ДНЗ№ 1, проти будівництва на території, що прилягає до нього, всіма силами намагалась захистити наших дітей від небезпеки, що пов’язана з будівництвом (садок відвідує близько 100 дітей).

Саме принципова позиція Нікітіної М.Ф щодо різних питань пов’язаних з ДНЗ№1 призвела до такої задовго спланованої та чіткої акції, ціллю якої було усунення Марії Федорівни від управління садком. Такі підлі дії сторонніх осіб направлені проти людини похилого віку можуть привести до летальних наслідків. Зараз Марія Федорівна перебуває в лікарні в тяжкому стані через важкий нервовий розлад.

Ми розуміємо, що у наш нелегкий час жорно товарно-ринкових відносин перемолить кожну людину що стоятиме в нього на путі не дивлячись на вік, заслуги перед людством та інші якості. Тому ми від усіх батьків звертаємось до Вас з надією і проханням розглянути колективне звернення на захист честі та гідності жінки яка все своє життя присвятила вихованню наших дітей до яких вона ставилась як до своїх та всіх їх знала по іменам, дітей які безперешкодно бігали до кабінету Марії Федорівни щоб привітатися та ніколи не йшли додому не сказавши їй: „До побачення”. Шановна Тетяна Миколаївна, Ми-Батьки сподіваємось на те що Ви дуже уважно поставитеся до матеріалів цієї нелегкої справи та надіємося скоріше її закриття, кому як не Вам не розуміти що такі справи в жодному разі не можна доводити до Суду.

Додатки:

    1. Копія Протоколу №1 загальних зборів від 04.01.08 року , додатки до нього і підписи.
    2. Копія Характеристики Нікітіної М.Ф.від імені батьків відвідувачів ДНЗ №1.
    3. Копія Протоколу Зборів представників батьківських комітетів від 18 грудня 2007 року
    4. Статті з газети „Зеркало недели/Деньги” №38 (51) від 23-29.09.2005 року та №20 (85) від 18-24.05.06 року, які висвітлювали проблему пов’язану з ДНЗ№1.
З повагою,

Голова зборів:
Секретар зборів:

Комментариев нет: